Доступність посилання

ТОП новини

Кремль не причетний до прибирання квітів з місця вбивства Нємцова – Песков


Місце вбивства Бориса Нємцова ©Shutterstock
Місце вбивства Бориса Нємцова ©Shutterstock

Речник президента Росії Дмитро Песков заявляє, що Кремль не давав вказівок прибрати квіти з Москворецького мосту, де застрелили російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Песков закликає не політизувати цю тему і наголошує, що адміністрація президента не займається комунальними питаннями у Москві.

Раніше представник заступника московського мера з питань житлово-комунального господарства Ігор Пергаменщик заявляв, що комунальні служби міста прибирають на місці вбивства тільки зів’ялі квіти.

Активісти російського руху «Солідарність» звернулися до прокуратури у зв’язку з актом вандалізму 24 березня на місці вбивства Бориса Нємцова. Тоді прихильники якогось «визвольного руху SERB» залишили на портретах Нємцова образливі написи, розкидали квіти і розбили табличку з написом «Нємцов міст».

У ніч на 28 березня невідомі забрали з місця вбивства російського опозиціонера усі квіти, фотографії та свічки. Пізніше на Москворецкая міст люди знову стали приносити квіти, і через кілька годин меморіал був відновлений.

Опозиційний політик, співголова партії «РПР-Парнас», депутат Ярославської обласної думи Борис Нємцов був застрелений у центрі Москви 27 лютого.

Соратник Нємцова Ілля Яшин в понеділок в інтерв’ю «Інтерфаксу» висловив думку, що розслідування вбивства Нємцова зайшло у глухий кут, і що попри низку підозрюваних слідчі не можуть затримати замовників.

XS
SM
MD
LG