Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон і указ про проведення міжнародних навчань у 2015 році


Президент України Петро Порошенко підписав закон і указ про проведення багатонаціональних навчань за участю українських військових за кордоном на 2015 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

«Рівень підготовки наших військовослужбовців, які беруть участь в навчаннях та тренуваннях, має бути таким, щоб вони стали інструкторами по підготовці і розповсюджували досвід, який набули для боротьби з диверсійно-розвідувальними групами», – прокоментував участь українських військових в багатонаціональних навчаннях Порошенко.

Крім цього, затверджений план участі українських військових у багатонаціональних навчаннях за кордоном.

В Адміністрації президента повідомляють, що передбачені навчання тренувальних груп військової поліції в Німеччині (до 30 військових ЗСУ), протичовнове навчання держав чорноморського басейну «Морський щит-2015»(до 500 українських військових) та багатонаціональне навчання військ зв’язку «Коалішин Ендевор/Комбайнд Ендевор – 2015»в Німеччині (до 40 військових ЗСУ), також плануються участь в багатонаціональних навчаннях «Кленова арка – 2015» в Литві, «Світла лавина-2015»в Угорщині (до 30 військових від ЗСУ) та «Трайдент Джанчер – 2015» в Іспанії та Португалії (до 50 українських військових), а також участь в навчанні бойової тактичної групи Європейського Союзу «Коммон Челленж- 2015» в Німеччині (до 60 військових ЗСУ).

17 березня Верховна Рада дала дозвіл на допуск іноземних військ на територію України для проведення міжнародних навчань у 2015 році.

XS
SM
MD
LG