Доступність посилання

ТОП новини

Свідків закликають ділитись інформацією про катастрофу малайзійського «Боїнга-777»


Чоловік їде на велосипеді біля уламків MH17, архівне фото
Чоловік їде на велосипеді біля уламків MH17, архівне фото

Міжнародна слідча група потребує розширення доказової бази щодо міжнародного розслідування катастрофи на Донбасі в липні 2014 року малазійського «Боїнга-777». Заяви свідків вже є, утім необхідно, аби люди, що мають інформацію про деталі катастрофи, ділились нею зі слідством. Про це заявили голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко та Генеральний прокурор України Віктор Шокін.

Повний склад екіпажу російського зенітно-ракетного комплексу «Бук», який підозрюють у причетності до знищення пасажирського авіалайнера «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, наразі не встановлено, але слідство має заяви свідків, додає Наливайченко.

«Але заяви свідків (щодо складу екіпажу «Бука» – ред.) є. Для розслідування дуже важливо опитувати конкретних осіб», – заявив глава СБУ Валентин Наливайченко.

Він також зауважив на тому, що інформація про свідків триматиметься в таємниці, аби гарантувати безпеку людей, що сприяють слідству.

Міжнародна слідча група до кінця 2015 року планує завершити розслідування обставин катастрофи малайзійського літака «Боїнг-777» на Донбасі, додав Віктор Шокін.

«Боїнг-777» рейсу MH17 Амстердам-Куала-Лумпур був збитий над Донеччиною 17 липня. Загинули всі 298 людей, які були у ньому. Більшість жертв була громадянами Нідерландів, Україна передала розслідування цій державі. Офіційний Київ звинуватив бойовиків у тому, що вони, за сприяння Росії, збили літак. Російська сторона і сепаратисти ці звинувачення відкидають.

XS
SM
MD
LG