Доступність посилання

ТОП новини

Питання газової знижки для України розглянуть у найкоротші терміни – Новак


Міністр енергетики Росії Олександр Новак
Міністр енергетики Росії Олександр Новак

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявляє, що російський уряд у найкоротші терміни розгляне питання щодо надання Україні знижки на газ.

«Зараз це питання знаходиться в уряді, і я думаю, воно буде розглянуте і вирішене у найкоротші терміни», – сказав Новак.

У Міненерго Росії повідомляють, що 27 березня до них надійшло звернення з боку Єврокомісії з проханням розглянути можливість надання українській стороні знижки на російський газ. А 30 березня аналогічний за змістом листа від українського «Нафтогазу» надійшов на адресу російського «Газпрому».

Сьогодні, 30 березня голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що ця компанія попросила російський уряд надати Україні знижку на газ після 31 березня.

20 березня, після чергового раунду тристоронніх газових переговорів у форматі Україна-Росія-ЄС, міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що Київ сподівається, що ціна російського газу після 31 березня становитиме 250 доларів за тисячу кубів.

А міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що Москва може розглянути можливість надання Києву знижки на газ за рахунок скасування експортного мита, але ціна палива має визначатися щоквартально. За його словами, таке рішення має ухвалювати російський уряд.

З 1 квітня перестає діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі. Наступний раунд тристоронніх газових переговорів щодо так званого «літнього пакету» – постачання російського газу в Україну після 31 березня – має відбутися в середині квітня.

XS
SM
MD
LG