Доступність посилання

ТОП новини

У КПУ спростовують інформацію про включення Симоненка до керівництва КПРФ


Лідер КПУ Петро Симоненко (Л) і лідер КПРФ Геннадій Зюганов (архівне фото)
Лідер КПУ Петро Симоненко (Л) і лідер КПРФ Геннадій Зюганов (архівне фото)

У КПУ спростовують інформацію про включення її лідера Петра Симоненка до президії пленуму Комуністичної партії Російської Федерації.

«Дійсно, під час відвідування пленуму ЦК КПРФ Петро Симоненко в якості гостя був запрошений за стіл президії. Але будь-якій хоч трохи грамотній людині зрозуміло, що ні про яке «включенні до керівних органів КПРФ» не може йтися. Це нонсенс», – йдеться у заяві Компартії України, опублікованій у понеділок, 30 березня.

Інформацію про включення Петра Симоненка до президії пленуму КПРФ у КПУ називають брехнею.

28 березня народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук повідомив, що у Москві на з’їзді КПРФ лідер КПУ Петро Симоненко був нагороджений медаллю і обраний до президії пленуму російської Компартії.

Сьогодні, 30 березня, міністр юстиції України Павло Петренко звернувся до СБУ з проханням перевірити інформацію про обрання лідера Компартії України Петра Симоненка до президії пленуму КПРФ.

Мін’юст також вимагає від СБУ поінформувати про хід розслідування та оприлюднити попередні результати слідчої роботи у кримінальних справах, які були порушені проти керівництва КПУ раніше.

У липні минулого року Міністерство юстиції та Укрдержреєстр звернулися до суду з позовом про заборону КПУ. Згідно з адміністративним позовом, ця партія вчиняє дії, спрямовані на зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної ворожнечі, посягання на права і свободи людини.

У Міністерстві юстиції заявляють, що зняття з розгляду справи про заборону КПУ можна розцінювати як затягування судового процесу через процесуальні процедури.

Справа за позовом Мін’юсту до КПУ про заборону діяльності політичної партії була призначена до розгляду на понеділок, 30 березня, проте Окружний адміністративний суд Києва зняв з розгляду цю справу. Це було зроблено у зв’язку з тим, що адвокати КПУ подали апеляційну скаргу на ухвалу щодо підсудності.

XS
SM
MD
LG