Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Харкові переніс засідання у справі Кернеса


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Підготовче засідання харківського суду у справі мера цього міста Геннадія Кернеса перенесли на 7 квітня через неявку потерпілих.

Адвокати вважають, що наразі спостерігається «певна маніпуляція» з пропискою потерпілих. Кернес уточнив, що маніпуляція полягає в тому, що двоє потерпілих одночасно прописалися в місті Києві за однією адресою і цим хочуть змінити підсудність справи. Кернес наполягає, що справа має розглядатися в Харкові. «Я на сьогоднішній день маю певні перешкоди для комфорту життя, пересуваюся в інвалідному візку, тому вважаю, що за законом суд має проходити там, де було скоєний так званий злочин», – сказав мер Харкова.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, чи знайомий він із потерпілими, Кернес сказав, що вперше з ними познайомився під час слідчих дій у Генпрокуратурі минулого року.

Сьогодні Дзержинський суд Харкова планував підготовче засідання у справі Кернеса, якого звинувачують у викраденні й катуванні активістів місцевого Євромайдану.

Водночас, як повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко, сьогодні у Києві о 14:00 розпочнеться засідання Вищого спеціалізованого суду, де розглядатиметься клопотання Генеральної прокуратури і потерпілих у справі Кернеса про перенесення слухання в іншу область.

Геращенко стверджує, що постраждалих належним чином не поінформували про проведення судового засідання в Харкові.

«Як з’ясувалося, ні адвокати постраждалих, ні самі постраждалі, не в курсі того, що завтра буде засідання обох судів, оскільки не отримали судових повісток. А про дату і час засідання отримали дані із заяви адвоката Геннадія Кернеса, розтиражованої у мережі інтернет», – написав Геращенко.

Він також заявив: якщо справу Кернеса розглядатимуть у Харкові, процес не буде незалежним.

2 березня прокуратура заявила, що Кернеса підозрюють у викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством. Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляв, що кримінальна справа проти нього є сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG