Доступність посилання

ТОП новини

Канада розширює місію проти «Ісламської держави»


Парламент Канади схвалив продовження на рік військової місії проти радикального угруповання «Ісламська держава» – до березня 2016 року.

Місія передбачає нанесення військових ударів по об’єктах бойовиків в Сирії.

Досі ВПС Канади протягом півроку були задіяні лише у бойових діях проти бойовиків в Іраку. Близько 70 канадських військовослужбовців спеціальних сил беруть участь в навчанні бійців проурядових курдських формувань пешмерга на півночі Іраку.

Раніше в березні про плани розширити і продовжити канадську військову місію заявив прем’єр-міністр країни Стівен Гарпер. При голосуванні 30 березня його ініціативу схвалили 142 законодавці, «проти» висловилися 129 членів парламенту Канади. Опозиція плани Гарпера в Сирії не підтримує. На думку опозиційних політиків, Канада вплутається в тривалу війну і своїми діями лише зміцнить режим сирійського президента Башара Асада.

На саміті Ліги арабських держав у Єгипті 29 березня оголосили про досягнуту угоду з формування спільних військових сил проти радикальних сунітів з угрупування «Ісламська держава» і шиїтських повстанців-Хуті в Ємені.

Очолювана Саудівською Аравією коаліція з 10 сунітських країн вже завдає авіаударів по позиціях Хуті в Ємені.

XS
SM
MD
LG