Доступність посилання

ТОП новини

Україна зібрала близько 11 мільярдів гривень завдяки тендеру на 3G – Шимків


Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків
Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків

Завдяки тендеру на здобуття 3G ліцензії, Україна отримала близько 11 мільярдів гривень до бюджету, повідомляє заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.

«Перше, що дав 3G тендер Україні – це підтвердження прозорості влади, тому що він відбувся абсолютно прозоро і це підкреслили всі учасники. Держава зібрала приблизно 11 мільярдів гривень. Сьогодні це живі гроші, які ввійдуть в бюджет країни. Крім того, всі оператори інвестують в інфраструктуру, це і залучення працівників. В середньому протягом наступних двох років кожен оператор інвестуватиме близько 6 мільярдів гривень», – зазначив він.

23 лютого Національна комісія державного регулювання у сфері зв’язку та інформатизації завершила проведення тендеру на три ліцензії, які були продані національним компаніям мобільного зв’язку «Київстар», «МТС-Україна» і «Астеліт» на 15 років кожній.

Керівництво цих компаній повідомило, що до осені перші підключення до мережі 3G будуть готові в Києві, а потім і в інших містах з населенням більше 1 мільйона людей.

Україна є однією з останніх європейських країн, що впровадила так звану технологію мобільного зв’язку третього покоління (3G).

XS
SM
MD
LG