Доступність посилання

ТОП новини

Шокін звільнив Баганця з посади заступника Генпрокурора


Віктор Шокін
Віктор Шокін

Генеральний прокурор України Віктор Шокін звільнив з посади заступника Генпрокурора Олексія Баганця.

За повідомленням прес-служби ГПУ, звільнено також начальника головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербину, прокурора Тернопільської області Юрія Гулкевича.

25 березня Шокін відсторонив від виконання обов’язків на час службового розслідування низку чільних працівників Генеральної прокуратури, зокрема заступника генпрокурора Олексій Баганець і начальника головного слідчого управління ГПУ Ігор Щербина.

18 березня повідомлялось, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження і щодо прокурора міста Києва Сергія Юлдашева через «зловживання владою та одержання неправомірної вигоди». Після цього Юлдашев заявив, що відкриття провадження проти нього підписав заступник генпрокурора України Олексій Баганець через «особисті претензії».

Наступного дня прокуратура міста Києва почала кримінальне провадження щодо колишнього керівника управління прокуратури Києва Віталія Баганця, який є сином Олексія Баганця, за фактом вчинення ним особливо тяжкого злочину: за попередніми даними прокуратури Києва, за сприяння Баганця-молодшого на території міста Києва нелегально працювало близько сотні гральних салонів та підпільних казино. Крім того, Віталієві Баганцю оголосили підозру у здійсненні тиску на працівників правоохоронних органів.

XS
SM
MD
LG