Доступність посилання

ТОП новини

Представника Human Rights Watch не пустили в Азербайджан


Влада Азербайджану видворила з країни співробітника правозахисної організації Human Rights Watch, громадянина Грузії Георгія Ґоґіа. Перед цим активіста затримали в міжнародному аеропорту Баку, де він провів 31 годину, після чого його відправили назад до Грузії.

Ґоґіа прибув до Баку для участі в суді над двома правозахисниками Расулом Джафаровим й Інтігамом Алієвим.

За даними Human Rights Watch, азербайджанська влада не пояснила, на якій підставі їх представника не пустили в країну.

Директор міжнародної правозахисної організації в країнах Європи і Центральної Азії Г’ю Вільямсон заявив, що цей випадок свідчить про продовження наступу азербайджанської влади на права людини.

Адвоката-правозахисника Інтігама Алієва звинувачують в ухиленні від сплати податків, перевищенні службових повноважень, нелегальній підприємницькій діяльності і розкраданні коштів. Аналогічні звинувачення висунули і Расулу Джафарову, який планував кампанію для привернення уваги до ситуації з правами людини в Азербайджані напередодні Європейських ігор, що відбудуться в цій країні в червні.

HRW заявляє, що азербайджанський уряд минулого року використовував надумані звинувачення для арешту або позбавлення волі щонайменше 35 правозахисників, громадянських і політичних активістів, журналістів і блогерів.

XS
SM
MD
LG