Доступність посилання

ТОП новини

Данія не вважає доцільним послаблення санкцій Євросоюзу щодо Росії – посол


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Попри перемир’я на Донбасі, Данія не вважає доцільним послаблення санкцій Європейського союзу щодо Росії, бо це є єдиним інструментом впливу на Москву. Про це в Харкові заявила посол Данії в Україні Мерете Юль.

«Багато датських компаній втрачають кошти через те, що припинився експорт до Росії, але датські бізнесмени йдуть на це свідомо, вони втрачають свої прибутки через те, що немає торгівлі в Росії. Вони, таким чином, хочуть вплинути на Росію і припинити даний конфлікт», – повідомила посол Данії.

При цьому Мерете Юль наголосила, що Данія не планує допомагати Україні зброєю та іншою військовою технікою.

За її даними, наприкінці минулого року Данія передала GPS навігатори для потреб армії України, а також найближчим часом українським бійцям надійде військова форма.

У Харкові посол Данії проводить зустрічі з представниками влади та громадськими організаціями, щоб особисто вивчити громадсько-політичну ситуацію прифронтової та прикордонної області.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня минулого року. 12 лютого 2015 року в Мінську були укладені чергові мінські угоди, які, серед іншого, передбачають припинення вогню на Донбасі.

XS
SM
MD
LG