Доступність посилання

ТОП новини

Спробу внесення застави за Бочковського заблокував Держфінмоніторинг – Геращенко


Сергій Бочковський
Сергій Бочковський

Спробу внесення застави за колишнього керівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського заблокувала Державна служба фінансового моніторингу (Держфінмоніторинг). Про це повідомив радник МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

«Вчора за колишнього заступника начальника ДСНС Василя Стоєцького було внесено заставу в розмірі 1 мільйона 182 тисяч гривень, і він вийшов з СІЗО із зобов’язанням бути на слідчих діях і в суді... Сьогодні спроба внести аналогічний заставу за Сергія Бочковського була заблокована Держфінмоніторингом, який має таке право для перевірки законності походження коштів, які збираються внести як заставу», – зазначив Геращенко.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Минулого тижня під час засідання Кабміну, яке транслювали в прямому ефірі українські канали, затримали колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького. Їм інкримінують організацію злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

Пізніше суд застосував щодо Бочковського та його заступника Стоєцього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Колишні чиновники можуть бути звільнені від тримання під вартою у разі внесення застави у сумі понад мільйон гривень. Cьогодні Стоєцького звільнили, він вніс заставу.

XS
SM
MD
LG