Доступність посилання

ТОП новини

Активіста, який намагався зняти ролик на захист ATR, оштрафували


Олексій Єфремов
Олексій Єфремов

Київський районний суд Сімферополя оштрафував одного з семи активістів, які хотіли зняти відеоролик на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR. Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», Олексія Єфремова в суді назвали «організатором несанкціонованого мітингу» і звинуватили його в «опорі арешту».

Єфремова оштрафували на 20 тисяч рублів (близько 8 тисяч гривень) за організацію несанкціонованого мітингу і ще на 500 рублів (близько 200 гривень) за опір арешту.

Олексій Єфремов повністю заперечує свою провину. За його словами, він не чинив опір при арешті.

На судовому засіданні свідками були двоє «поліцейських», повідомляє кореспондент «Крим. Реалії».

Адвокат Джеміль Тамишев повідомив, що захист має намір подавати апеляцію «аж до Москви і Європейського суду з прав людини». Він зазначив, що «доказова база слабка».

Решта учасників перебувають біля будівлі суду, слухання у їхній справі пройдуть пізніше.

Вранці 1 квітня розпочалося засідання Київського районного суду Сімферополя щодо семи студентів, які хотіли зняти відеоролик на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR. Опівночі телеканал припинив мовлення в Криму через відмову «Роскомнагляду» видати ліцензію на роботу.

Студентів затримала «поліція» у Воронцовському парку Сімферополя 30 березня. Вони зібралися в парку, але коли почали знімати, з-за рогу вийшов загін «поліції». Їх затримали, відвезли у відділення, протримали там більше трьох годин.

За словами студентів, їм не зачитали права і на них чинили психологічний тиск. Студентам закидають «проведення несанкціонованого мітингу».

Адвокат клопотав про перенесення засідання, щоб краще ознайомитися зі справою. Однак суд йому в цьому відмовив. За його інформацією, всіх сімох студентів судитимуть окремо.

XS
SM
MD
LG