Доступність посилання

ТОП новини

Сенатори США закликають позбавити Росію права на Чемпіонат з футболу


13 американських сенаторів закликають президента ФІФА Йозефа Блаттера переглянути рішення щодо права Росії на проведення Чемпіонату світу з футболу у 2018 році.

Сенатори США Роберт Менендез (демокраз з Нью-Джерсі) та Рон Джонсон (республіканець з Вісконсина) ініціювали направлення відповідного листа Блаттеру через, як йдеться у листі «порушення Росією територіальної цілісності України, що наразі триває».

«Враховуючи порушення територіальної цілісності України, яке триває, ми просимо Вас скликати позачерговий Конгрес ФІФА для розгляду рішення щодо позбавлення Росії права приймати Чемпіонат світу з футболу в 2018 році», – мовиться у документі, опублікованому у середу, 1 квітня.

«Проведення Чемпіонату світу у Росії стане нетактовною підтримкою престижу режиму Путіна тоді, коли це має засуджуватися», – наголошують сенатори у листі.

Цього листа підписали дев’ять сенаторів-республіканців та чотири демократи.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG