Доступність посилання

ТОП новини

Симоненко погодився прийти на допит 6 квітня – СБУ


Петро Симоненко
Петро Симоненко

Адвокат лідера Компартії України Петра Симоненка отримав повістку на допит до Служби безпеки. Симоненко погодився відповісти на запитання слідчого 6 квітня, повідомив керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

«Близько години тому адвокат отримав повістку. І вони погодилися в понеділок о 10:00 прийти на допит до СБУ», – сказав Вовк.

Раніше сьогодні речник СБУ Олена Гітлянська заявила Радіо Свобода, що Симоненко ухиляється від явки на допит, і що йому не вдалося вручити повістку з викликом до СБУ.

Вчора Петро Симоненко заявив: якщо представник СБУ вручить йому виклик на допит, він на нього піде. На той час йому виклику на допит не вручали.

У СБУ повідомляють, що кримінальне провадження щодо голови Комуністичної партії України Петра Симоненка стосується його участі у засіданні ЦК КПРФ і низки його публічних заяв, провадження відкрите за зверненням міністра юстиції Павла Петренка.

Раніше міністр юстиції звернувся до Служби безпеки України з проханням зʼясувати обставини участі Симоненка у пленумі у Москві і провести додаткове розслідування ймовірної причетності Симоненка до кримінальних правопорушень, пов’язаних із фінансуванням тероризму, підтримкою угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнанням анексії Криму.

XS
SM
MD
LG