Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську пікетують мерію, домагаючись узгодження кадрових змін з громадськістю


У Дніпропетровську активісти протестують проти «кулуарних рішень» у міськраді
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

У Дніпропетровську активісти громадських організацій і об’єднань пікетували міську раду, вимагаючи участі в кадрових змінах, зокрема, у формуванні нового виконкому і комісій міськради, призначенні нових заступників міського голови.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в акції взяли участь десятки людей – представники громадських організацій, учасники Євромайдану, активісти Автомайдану, організацій афганців. Головним гаслом було «Владо, почуй громаду!».

За словами учасників пікету, наразі, як і за президентства Віктора Януковича, кадрові зміни в міськраді не проходять попередніх обговорень із громадськістю.

Як заявив керівник громадської організації «Майдан-Січеслав» Віктор Романенко, на найближчу сесію міськради 8 квітня запланований розгляд питань щодо переформатування виконкому і комісій, однак ніяких попередніх громадських слухань щодо кандидатур нових керівників не проводиться.

«Є якесь загальне правило: принаймні 30% громадських організацій мають бути присутні у виконкомі міської ради. Чому сьогодні цього не відбувається, чому рішення ухвалюються кулуарно? Є сьогодні низка активістів, які проявили себе на Майдані, які проявили себе в АТО, чому до них ніхто не дослухається?» – зазначив лідер дніпропетровського Автомайдану Тарас Здреник.

Із протестувальниками зустрілася в. о. міського голови Дніпропетровська Галина Булавка. Вона запропонувала обрати формат взаємодії між владою та громадськістю, приміром, створити нову громадську раду при міськраді, адже працювати одразу з понад 1,3 тисячі громадських організацій, зареєстрованих у місті, вважає вона, неможливо. Водночас у міськраді поінформували, що проекту рішення щодо кадрових змін в порядку денному наступної сесії немає, та депутати можуть внести його прямо на сесії.

4 березня депутати Дніпропетровської міської ради ухвалили рішення зняти повноваження виконувача обов’язків міського голови і секретаря міськради з екс-регіонала Максима Романенка.

Новим в. о. міського голови Дніпропетровська й секретарем міськради стала депутат міськради Галина Булавка. До міськради вона була обрана за списком партії «ВО «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG