Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ про Широкине: жодного факту обстрілу за минулу добу не зафіксовано


Минулої доби, 3 квітня, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ під час аналізу ситуації довкола Широкиного не зафіксувала жодного факту обстрілів. Про це йдеться у щоденному звіті місії за підсумками учорашнього дня.

«СММ не спостерігали жодних обстрілів зі зброї протягом дня на спостережних пунктах поблизу населених пунктів Сопине і Бердянське», – йдеться в звіті місії.

«У час між 10:10 і 12:39 безпілотний літальний апарат СММ помітив один бронетранспортер Збройних сил України біля Широкиного та 15 бойових танків «ДНР» довкола селища Широкине», – повідомили спостерігачі ОБСЄ.

Водночас навколо донецького аеропорту тривали бої із застосуванням важкого озброєння, в тому числі мінометів, артилерії, гранатометів та кулеметів, зауважили в спостережній місії.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які серед іншого передбачали відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Незадовго після зустрічі «нормандської четвірки» українські військові і бойовики оголосили про відвід важкого озброєння, зокрема ракетних комплексів, але в результаті це не припинило обстрілів на Сході. Українська сторона заявила, що сепаратисти зробили лише показові маневри, і насправді продовжують стріляти з озброєння, яке мали б відвести. Бойовики у відповідь звинувачують Збройні сили України у зриві мінських домовленостей і порушенні режиму тиші.

За даними ООН, від початку бойових дій на Донбасі, які почалися у квітні минулого року, там загинуло понад 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG