Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині зустрічали «кіборгів» із зони АТО


На Дніпропетровщині зустрічали «кіборгів» після п’яти місяців АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

На Дніпропетровщині у суботу волонтери зустрічали військовослужбовців 3-ї роти 93-ї механізованої бригади, яких першими почали називати «кіборгами» через стійкість у захисті Донецького аеропорту. Про це розповіла волонтерка Юлія Сегеда. За її словами, військові повернулись додому із зони АТО в короткотермінову відпустку.

Як розповіли самі бійці, у зоні АТО без ротації вони пробули близько п’яти місяців. Військові кажуть: останніми полишали будівлю старого терміналу Донецького аеропорту, коли вона вже падала, потім боронили рубежі в інших «гарячих» точках Донеччини, зокрема Пісках.

За словами бійців, у січні під час останніх боїв за аеропорт, вони поставили підписи й зробили написи-побажання на синьо-жовтому прапорі. Тепер його привезли додому й вручили маленькому синові однієї з волонтерок.

Бійці також подякували своїм помічницям, які збирали й доправляли їм гуманітарну допомогу в зону АТО. Волонтерки ж передали своїм підопічним домашні смаколики, приготовані активістками «кухарської сотні».

XS
SM
MD
LG