Доступність посилання

ТОП новини

США можуть ухвалити рішення щодо постачання зброї Україні цього року – екс-посол


Колишній посол США в Україні Джон Гербст
Колишній посол США в Україні Джон Гербст

Посол США в Україні (2003-2006 роки) Джон Гербст вважає, що в поточному році Вашингтон ухвалить рішення щодо постачання зброї Україні. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «Інтер».

«Ми маємо зупинити агресію Путіна тут, в Україні. Я не думаю, що президент США це розуміє. Мені здається він недалекоглядний та не бачить глибини проблеми і тому досі не вирішив питання про постачання зброї в Україну», − зазначив Гербст.

В той же час він додав, що в американському політикумі, наприклад, в тому ж Конгресі бачать, що це стосується життєво важливих інтересів США.

«Тому я думаю, що в цьому році у Вашингтоні ухвалять рішення про постачання зброї Україні, але поки президент його не затвердив», − зауважив він.

На думку Гербста, постачання зброї Києву може зменшити ймовірність нової атаки з боку Росії.

«Путін постане перед складним вибором – або він припинить агресію в Україні, або в нього виникнуть дуже серйозні проблеми вдома. Це той вибір, який Захід має нав’язати Росії», − додав він.

Палата представників Конгресу США раніше ухвалила резолюцію, яка закликала президента США Барака Обаму відправити озброєння Києву.

XS
SM
MD
LG