Доступність посилання

ТОП новини

Послові США в Чехії двері до президентського палацу закриті − заява чеського президента


Мілош Земан
Мілош Земан

Президент Чеської Республіки Мілош Земан заявив у неділю, що послові США в Чехії Ендрю Шапірові не слід чекати запрошення на Празький Град.

В інтерв’ю інтернет-виданню Parlamentní listy чеський президент поставився критично до висловлювань Анрю Шапіра, які стосуються ситуації в Україні.

«Не можу собі уявити, щоб чеський посол у Вашингтоні радив американському президентові, куди той має їхати», − заявив президент Чехії. «Боючь, що після цієї заяви навпаки двері на Град для посла Шапіра зачинені», − додав Мілош Земан.

Зокрема, 30 березня в інтерв’ю чеському інформаційному каналу ČT24 Ендрю Шапіро наголосив, що Мілош Земан на святі з нагоди 70-ліття закінчення Другої світової війни в Москві «можливо буде єдиним лідером – представником країн ЄС, який стоятиме на сцені і спостерігатиме за військовим парадом, але це армія, яка дестабілізує одну із сусідніх держав ЄС».

Голова парламенту Чехії Ян Гамачек вважає «неадекватною» реакцію Мілоша Земана на висловлювання посла США. «Рішення пана президента розірвати стосунки з послом США вважаю в цій ситуації за неадекватне», − завив чеський політик.

XS
SM
MD
LG