Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Росії в Києві пікетували з вимогою звільнити Олександра Кольченка


У Києві 6 квітня під посольством Росії в Україні, відбулася акція солідарності з кримським активістом Олександром Кольченком, якого судять у Росії за звинуваченням в організації терактів. На захід прийшли кілька десятків людей, повідомляє проект Радіо Свобода «Крим. Реалії».

Учасники акції вигукували «Путіна геть, Кольченка додому», «Свободу Саші Кольченку», тримаючи при цьому в руках плакати: «Free Кольченко», «Наша солідарність міцніша за ваші в’язниці».

Під час акції активісти організували збір грошей на оплату послуг адвокатів для Кольченка.

«Вже, як з’ясувалося, суд буде проходити в Ростові, для цього потрібні значні кошти і ми зараз підсилюємо збір коштів», – повідомила учасниця комітету солідарності з кримськими політв’язнями Олександра Романцова.

Вона також зазначила, що акція в Києві – це одна з акцій, яка проводиться в рамках міжнародної кампанії, аналогічні заходи вже відбулися у Франції й інших країнах.

Кримський антифашист і соціальний активіст Олександр Кольченко був заарештований в Сімферополі в травні 2014 року й етапований в СІЗО «Лефортово» в Москву. Слідчі ФСБ Росії звинувачують його, а також ще трьох жителів Криму, в тому числі українського режисера Олега Сенцова, в організації й участі у терористичному співтоваристві, підготовці теракту і незаконному обороті зброї.

Кольченка судять як громадянина Росії, хоча сам себе він таким не вважає і вимагає визнати його українське громадянство.

XS
SM
MD
LG