Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині проживання в містечку для переселенців подешевшало в кілька разів


Містечко для переселенців в Дніпропетровську, 13 лютого 2015 року
Містечко для переселенців в Дніпропетровську, 13 лютого 2015 року

У Нікополі на Дніпропетровщині вартість проживання в транзитному містечку для переселенців із зони АТО знизили майже в 6 разів – з рекордних 850 гривень з людини на місяць до 150 гривень. Про це повідомив виконувач обов’язків міського голови Нікополя Андрій Фісак.

Як зазначив чиновник, тепер переселенці платитимуть за проживання у модульних будинках 150 гривень, незважаючи від пори року, – і в літню, і в зимову пору.

За його словами, решту витрат на утримання містечка компенсуватиме обласний бюджет шляхом субвенцій.

«Нікополь став єдиним містом в області, яке отримуватиме субвенції для компенсації проживання переселенців у модульному містечку», – повідомив Фісак.

За даними Нікопольської міської ради, досі в транзитному містечку для переселенців, збудованому коштом німецького уряду у Нікополі й розрахованому на понад 450 місць, мешкало лише 12 осіб.

Напередодні голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко публічно розкритикував те, як вирішуються проблеми з житлом для переселенців, заявивши, що «високі ціни на проживання в модульних містечках для переселенців – наслідок байдужості місцевої влади».

У рамках допомоги уряду Німеччини на Дніпропетровщині збудовано п’ять транзитних містечок в містах Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Павлоград та Нікополь, чотири з них уже ввели в експлуатацію. 13 лютого було відкрите найбільше транзитне містечко в Україні – у місті Павлоград, воно розраховане на 640 осіб.

За офіційними даними, наразі на Дніпропетровщині зареєстровано понад 80 тисяч переселенців з Донбасу.​

XS
SM
MD
LG