Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ фіксує важке озброєння на Донбасі


Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі
Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі

Спостерігачі місії ОБСЄ заявляють про обстріли на присутність важкого озброєння у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

«Поблизу міста Зугрес Донецької області, на території, підконтрольній «ДНР», представники СММ на узбіччі дороги бачили вісім танків T-72. Дула танків були направлені на захід, їхні мотори були заведені. У танках був персонал, а причеплені на них були прапори «Новоросії», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 8 квітня, опублікованому сьогодні.

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють також, що з 14:57 до 15:30 8 квітня, у селищі Бердянське, що за 20 кілометрів від Маріуполя, вони чули вісім пострілів з танка, які велися з території, підконтрольної українським військовим. За інформацією СММ, упродовж середи обстріли велися практично по всій території проведення АТО.

Сьогодні речник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків повідомив, що місія не може верифікувати відведення важкого озброєння від лінії розмежування на сході України.

«Для того, щоб СММ змогла підтвердити це відведення, нам потрібно дізнатися точно, куди доправлене важке озброєння і ті місця, де воно зберігатиметься, а також шляхи його відведення», – додав Боцюрків.

Відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на сході України передбачають мирні домовленості, укладені в Мінську 12 лютого. Тоді лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG