Доступність посилання

ТОП новини

Слідство має запитання до Коломойського – генпрокурор Шокін


Віктор Шокін виступає у парламенті під час представлення його кандидатури на посаду генпрокурора, Київ, 10 лютого 2015 року
Віктор Шокін виступає у парламенті під час представлення його кандидатури на посаду генпрокурора, Київ, 10 лютого 2015 року

Генеральна прокуратура України має до бізнесмена Ігоря Коломойського запитання, «пов’язані з кримінальними правопорушеннями». Про це заявив генпрокурор Віктор Шокін в інтерв’ю інтернет-виданню Lb.ua.

За його словами, слідство ведеться у справі про замах на життя юриста Сергія Карпенка у 2005 році. Під час конфлікту навколо запорізького заводу «Дніпроспецсталь» Карпенко отримав три ножові поранення, але вижив і виїхав з України.

10 років тому ця справа розслідувалася під контролем Шокіна, який тоді обіймав посаду заступника генпрокурора. Зараз генпрокурор закликає Ігоря Коломойського «прийти і розповісти, як все було».

На запитання про те, чи є до бізнесмена майнові претензії, Віктор Шокін відповів, що ці питання «не можна розривати». «Часто одне з іншим тісно пов’язане. Там де гроші, там і кров», – наголосив генпрокурор.

Сам Ігор Коломойський ще не коментував висловлювання генерального прокурора.

До кінця березня 2015 року Ігор Коломойський працював головою Дніпропетровської облдержадміністрації, проте був змушений подати у відставку на тлі скандалу з компанією «Укртранснафта». Тоді Верховна Рада змінила закон про акціонерні товариства і розблокувала для держави можливості управління компаніями, вплив на які мав Коломойський.

XS
SM
MD
LG