Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон, що спрощує зведення інженерних споруд задля оборони


(Фото ©Shutterstock)
(Фото ©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який забезпечує можливість місцевим державним адміністраціям своєчасно здійснювати закупівлі робіт (товарів, послуг) для будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави в особливий період. Про це інформує прес-служба глави держави.

«Закон «Про внесення зміни до статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель» розроблено у зв’язку з виникненням особливих економічних та соціальних обставин, що унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів», – пояснили у прес-службі президента.

Верховна Рада раніше ухвалила зміни до закону «Про здійснення державних закупівель» у тій частині, яка стосувалася умов застосування переговорної процедури закупівлі (тобто такої, що використовується замовником як виняток і відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з учасником після проведення переговорів з одним або кількома учасниками). Закон доповнили дозволом на застосування переговорної процедури в особливий період.

XS
SM
MD
LG