Доступність посилання

ТОП новини

Черговий «гумконвой» із Росії є незаконним – прикордонники


Черговий «гуманітарний конвой» із Російської Федерації перетнув українсько-російський кордон із порушенням міжнародних норм, українського законодавства і без участі Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Про це заявивпомічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Оскільки переміщення гуманітарного конвою здійснювалося з грубим порушенням міжнародних норм і вітчизняного законодавства, і МКЧХ участі в оформленні не брав, контроль української міжвідомчої групи здійснювався лише шляхом візуального спостереження», – розповів він журналістам у Києві.

За словами представника прикордонного відомства, шляхом візуального спостереження у «гумконвої» не виявлено вантажу військового характеру.

Олег Слободян нагадав, що Державна прикордонна служба неодноразово зверталася до російської сторони, щоб гуманітарний вантаж перевозився через підконтрольні Україні пункти пропуску.

У четвер російське МНС повідомило, що у складі чергового «гумконвою» – продукти харчування і предмети першої необхідності.

XS
SM
MD
LG