Доступність посилання

ТОП новини

Міліція в Одесі припиняє несанкціоновані мітинги ймовірних сепаратистів


В Одесі міліція припинила мітинг близько двох десятків учасників, що представилися активістами «Народної ради Бессарабії». Вони не мали ніяких документів щодо узгодження свого зібрання з органами місцевої влади, і учасників акції запросили до райвідділу міліції для з’ясування всіх обставин, повідомила міліція міста.

Крім того, раніше в четвер, 16 квітня, міліція перепинила в Одесі й іншу групу осіб, які організовано йшли до мерії. Ті громадяни мали при собі камуфляжну форму та шеврони з логотипом «Поліція Одеси». Документів, які б підтверджували належність до будь-якої офіційно зареєстрованої організації, в них не було. Цих людей теж запросили до райвідділу міліції. З 50 осіб 17 були неповнолітні, мовиться в повідомленні. Під вечір на всіх учасників склали адміністративні протоколи й попередили їх про неприпустимість таких правопорушень, інформує міліція Одеської області.

Одеса, разом із Харковом, останнім часом стала місцем певної активізації проросійських і сепаратистських сил. У місті, зокрема, влаштували низку вибухів біля будівель проукраїнських організацій. «Народну раду Бессарабії», про створення якої оголосила днями на Одещині група осіб, українські правоохоронці підозрюють у сепаратизмі; сайт цієї організації зареєстрований із Москви.

XS
SM
MD
LG