Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська облрада заборонила Партію регіонів, «Опозиційний блок» та КПУ


Сесія Івано-Франківської обласної ради розглянула звернення обласного осередку «Правого сектору» про «заборону діяльності на території області будь-яких угрупувань та організацій проросійського спрямування».

Депутати підтримали рішення про заборону легалізації та діяльності «Партії регіонів», Комуністичної партії , «Опозиційного блоку» та Партії розвитку на території області.

«За» відповідне рішення проголосували 60 депутатів, 53 депутати були відсутніми.

Депутати також звернулися до управління юстиції з вимогою зняти з реєстрації територіальні осередки цих політичних сил. Це рішення має бути виконане до наступної сесії обласної ради.

Депутат обласної ради, заступник керівника управління юстиції Володимир Ковальчук назвав ці пропозиції «з політичної точки зору цікавими, гарними, але з юридичної – безграмотними».

На сесії Івано-Франківської обласної ради також розглянули звернення обласного осередку «Правого сектору» про необхідність заслухати на сесії інформацію про діяльність головного управління юстиції в області.

Керівник обласного «Правого сектору» Василь Абрамів на сесії назвав акцію «Чистий четвер», яка закінчилася «сміттєвою люстрацією» начальника головного територіального управління юстиції в області, «показовою» і пообіцяв більше не вдаватися до таких методів.

За словами Абраміва, «причиною такої акції стала бездіяльність теперішньої влади, всі говорять про зміни, всі говорять про очищення влади, а насправді нічого не міняється».

Депутати вирішили на наступній сесії обласної ради заслухати звіт головного управління юстиції в області.

XS
SM
MD
LG