Доступність посилання

ТОП новини

СБУ перевірить листи від нібито «Української повстанської армії» – речник


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Голова СБУ Валентин Наливайченко доручив найкращим співробітникам СБУ перевірити повідомлення від нібито «Української повстанської армії», повідомила Радіо Свобода речник СБУ Олена Гітлянська.

Раніше сьогодні політолог Володимир Фесенко повідомив про отримання листа від організації, яка назвалася «Українською повстанською армією», яка нібито взяла на себе відповідальність за недавні вбивства Олеся Бузини та Олега Калашнікова, а також Чечетова, Пеклушенка, Мельника.

У МВС відреагували на цей лист. За словами радника голови МВС Антона Геращенка правоохоронці цю інформацію перевіряють. Геращенко також зазначив, що «такі людські трагедії використовуються спецслужбами для розгону інформаційних хвиль у своїх інтересах». Водночас він не уточнив, про які саме спецслужби йдеться.

Пізніше в «Опозиційному блоці» заявили про отримання аналогічного листа з погрозами від організації, яка назвалася «Українською повстанською армією». Інформацію про ці листи активно поширюють російські ЗМІ.

15 квітня у Києві був убитий депутат Верховної Ради п’ятого скликання, регіонал Олег Калашников, 16 квітня – журналіст Олесь Бузина. Обидві публічні особи, відомі проросійськими поглядами, були розстріляні поруч зі своїми помешканнями. Протягом останніх двох місяців загинули кілька колишніх регіоналів.

XS
SM
MD
LG