Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок вибухів в Іраку вбиті десятки людей


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Унаслідок низки вибухів у багатолюдних місцях в Іраку, в першу чергу у столиці Багдаді, загинули понад 40 людей, повідомляють іракські посадовці.

Зокрема, 15 людей були вбиті і 26 поранені внаслідок вибуху в автоцентрі в шиїтському районі Хабібія у східній частині Багдада. Раніше ще 13 людей загинули і 24 були поранені через вибух замінованого авта на базарі у кварталі Аміль на південному заході міста. Іще принаймні три вибухи з жертвами сталися у столиці Іраку на іншому ринку, в торговельному центрі і біля патруля проурядових ополченців.

Загалом унаслідок цих вибухів у Багдаді загинуло не менш як 40 людей

Крім того, в місті Ербілі, столиці автономного Іракського Курдистану, заміноване авто підірвали біля консульства США; там загинула не менш як одна людина. Американці внаслідок того вибуху не потерпіли, повідомили в Державному департаменті США.

За цей вибух з’явилася заява про взяття відповідальності від імені ісламістського угруповання «Ісламська держава», але її правдивість наразі не перевірена.

В Іраку, де останніми роками триває насильство між шиїтами й сунітами, до цих проблем додалося минулого року захоплення значної частини країни радикальним ісламістським угрупованням «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG