Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську урочисто відкрили базу полку «Дніпро-1»


У Дніпропетровську урочисто відкрили базу полку «Дніпро-1»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

У Дніпропетровську урочисто відкрили базу полку «Дніпро-1»

У Дніпропетровську відбулось урочисте відкриття бази полку «Дніпро-1».

За словами командування полку, базу створили на місці розформованої військової частини, територія якої не використовувалась близько 10 років.

Наразі тут функціонують об’єкти, необхідні для забезпечення роботи усіх підрозділів полку, зокрема штаб, танкодром, центр аеророзвідки, казарми для бійців. Згодом планують також завершити роботи зі створення малосімейного гуртожитку для родин вояків, спортивного залу, футбольного поля, відкрити церкву.

За інформацією полку, роботи з ремонту та реконструкції будівель на території бази тривали чотири місяці. Як повідомив почесний командир полку Юрій Береза, на них не було витрачено жодної копійки бюджетних грошей, усі кошти – від волонтерів.

«Основна філософія полку й цієї бази – це те, що кожен, хто брав участь у добровольчому русі, завжди сюди прийде і тут його приймуть, і тут його не відштовхнуть. Тут – ні копійки державних коштів, це все робили волонтери. Волонтери в першу чергу і контролювали це будівництво», – сказав Береза.

Урочистості з нагоди відкриття бази розпочались з виконання державного гімну України бійцями полку разом з українським музикантом Олегом Скрипкою.

За мужність та героїзм у зоні АТО був нагороджений особовий склад полку, подяки від командування отримали родини загиблих бійців «Дніпра-1».

За даними полку, «Дніпро-1» – наразі єдиний в Україні підрозділ, який створив власну базу.

XS
SM
MD
LG