Доступність посилання

ТОП новини

«Путін не дурний, він хоче здобути всю Україну» – чеський політик


Карел Шварценберґ, архівне фото
Карел Шварценберґ, архівне фото

У Чехії відомий політик, колишній міністр закордонних справ, голова нині опозиційної правоцентристської партії TOP 09 Карел Шварценберґ заявляє, що президент Росії Володимир Путін має на меті цілу Україну, а не тільки Донбас.

«Адже Путін не дурний. Він не втягається до такого великого конфлікту, що негативно впливає на економічний розвиток та ізолює Росію, тільки заради застарілої промисловості Донецька чи кількох українських сіл», – наголосив чеський політик під час дебатів у парламенті країни щодо проблем європейської безпеки.

На думку Шварценберґа, через це Путіна не зупинять Мінські домовленості, і є тільки питанням часу, коли проросійські сепаратисти на сході України рушать на Маріуполь.

«А тому будуть нові переговори, буде «Мінськ-3», «Мінськ-4», «Мінськ-5» і «Мінськ-6», доки лінія примирення не буде відповідати польсько-українському кордонові, принаймні тоді настане на хвилю спокій, але тільки на хвилю. Так буде вирішене питання з Україною», – вважає він.

На думку Шварценберґа, поновлення російської імперії – це довгострокова мета Путіна.

На президентських виборах у Чехії 2013 року Карел Шварценберґ програв нинішньому президентові Мілошу Земанові, який має проросійські погляди. Але в Чехії зовнішню політику вирішує уряд, а не президент, і нинішній уряд країни підтримує політику Європейського союзу щодо Росії і її агресії проти України.

XS
SM
MD
LG