Доступність посилання

ТОП новини

У заступника начальника департаменту люстрації Мін’юсту Козаченко провели обшук


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У будинку заступника начальника департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Дмитра Димова провели обшук у рамках справи про підробку документу щодо непоширення закону про люстрацію на одного з посадовців головного управління Державної фіскальної служби у Києві.

«Наш департамент повідомив про існування фіктивного документу, а тепер його хочуть у нас знайти. Якщо обшуки лише в нас – це свідчення того, що певні політичні сили, які є противниками люстрації, хочуть використати нашу ініціативу з люстрування проти нас», – заявив він.

Відбувся також обшук у робочому кабінеті начальника департаменту люстрації Міністерства юстиції Тетяни Козаченко, крім того, близько години тому розпочався обшук у її квартирі.

«Шукали матеріальні носії. Вийняли мій комп’ютер, щоб перевірити, чи таки була складена відповідь до Ігнатенко, й забрали всі копії документів, які її стосувалися. Але, звісно, нічого не знайшли», – заявила помічник Тетяни Козаченко Алла Калиничук.

У МВС згодом повідомили, що обшук у посадовців Мін’юсту проводиться за фактом підробки документу цього відомства щодо непоширення закону про люстрацію на одного з посадовців головного управління Державної фіскальної служби у Києві.

Кримінальне провадження відкрили за зверненням міністра юстиції України Павла Петренка правоохоронці.

21 квітня на підставі ухвали Печерського райсуду міста Києва проводиться низка обшуків у осіб, що можуть бути причетними до підроблення вказаного документу, пояснили у МВС.

У МВС уточнили, що обшуки проводяться слідчим підрозділом МВС за місцем мешкання керівництва департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції, а також за місцем проживання колишнього заступника начальника головного управління ДФС у Києві та в приміщенні цієї установи.

Раніше журналісти програми Радіо Свобода і Першого національного телеканалу «Схеми» повідомляли, що перший заступник керівника головного управління Державної фіскальної служби у Києві Ганна Ігнатенко отримала «люстраційну індульгенцію» нібито за підписом першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової. Після цього міністр юстиції Павло Петренко заявив, що документ з підписом Севостьянової підробили. Пізніше стало відомо, що Ганну Ігнатенко таки звільнили із посади на підставі закону «Про очищення влади».

XS
SM
MD
LG