Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд засудив українця у справі підготовки терактів в Криму до семи років колонії


У Росії Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону виніс обвинувальний вирок українцеві Олексієві Чірнію у справі про підготовку теракту в Криму, повідомив Радіо Свобода його адвокат Ілля Новиков.

Суд призначив Чірнієві покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

Раніше сторона обвинувачення просила суд призначити обвинуваченому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Напередодні Чірній визнав свою провину в інкримінованих злочинах і уклав досудову угоду про співпрацю. За словами його адвоката, Чірній остаточно вирішив не виходити з угоди, сподіваючись, що йому присудять 7 років або навіть менше.

Під час засідання один з адвокатів підсудного Ілля Новиков заявив, що вбачає в зізнаннях Чірнія ознаки самообмови, і просив суд повернути справу в прокуратуру. Інший адвокат з цією позицією не погодився. Після цього суд відсторонив Новфкова від процесу через розбіжність його позиції з позицією підзахисного.

«Я думаю, що наразі Олексій відчуває певне полегшення від того, що не вийшло гірше, ніж він думав. Як він в подальшому буде оцінювати своє рішення, я зараз не судитиму. Я переконаний, що у справі є самообмова, але я не є більше його захисником», – розповів Радіо Свобода Новіков.

У травні минулого року у Криму співробітники ФСБ Росії затримали п’ятьох українців, серед яких були режисер Олег Сенцов та Олексій Чірній. Відтоді вони перебували під вартою. Їх звинувачують у підготовці терактів в Сімферополі, Ялті й Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на окупованому півострові.

XS
SM
MD
LG