Доступність посилання

ТОП новини

США звинувачують Росію в новому нарощуванні військової присутності в Україні


Отриманий від Росії зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10» у силах сепаратистів у Донецьку, архівне фото
Отриманий від Росії зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10» у силах сепаратистів у Донецьку, архівне фото

Сполучені Штати Америки заявляють, що Росія розмістила на сході України нові системи протиповітряної оборони і бере участь у військових навчаннях сил сепаратистів на порушення мінських домовленостей.

Наразі на сході України перебуває найбільша кількість російських систем протиповітряної оборони від серпня минулого, 2014 року, заявила в середу, 22 квітня, речниця Державного департаменту США Марі Гарф.

Крім того, додала вона, Росія також переправляє важкі озброєння на схід України і нарощує чисельність своїх військ біля українського кордону.

Також об’єднані російсько-сепаратистські сили утримують значну кількість артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню на територіях, де їхнє перебування заборонене за мінськими домовленостями, наголосила речниця.

Підписані 12 лютого в Мінську чергові домовленості про врегулювання на сході України передбачають, серед іншого, припинення вогню і відведення важких озброєнь на певні відстані від лінії контакту сторін конфлікту. Також цей документ, як і попередні мінські угоди, передбачає необхідність виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки й найманців із території України і роззброєння всіх незаконних угруповань. Росія й підтримувані нею сепаратисти чинять прямо протилежне, та при цьому звинувачують у порушеннях домовленостей Україну.

XS
SM
MD
LG