Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську за бюджетні гроші ремонтуватимуть пам’ятники Брежнєву й Дзержинському


Пам’ятник Феліксові Дзержинському
Пам’ятник Феліксові Дзержинському

У Дніпродзержинську коштом міського бюджету планують відремонтувати пам’ятники Леонідові Брежнєву та Феліксові Дзержинському. Інформацію про укладення договорів на ремонт, зокрема, цих пам’ятників, оприлюднено на офіційному сайті Дніпродзержинської міської ради.

За даними з документу, на ремонт бюсту Брежнєва має піти понад 69,5 тисячі гривень, на ремонт пам’ятника Дзержинському – понад 118 тисяч гривень. Виконавцем робіт визначено ПП «Промремсервіс». Дата укладання договору – 31 березня 2015 року.

У соціальних мережах реакція дніпродзержинців на це рішення міської влади неоднозначна: дехто запитує про те, чи не повинні ці пам’ятники взагалі, згідно з новими законопроектами, бути демонтовані, дехто – обурений і заявляє, що бюджетні гроші можна було б витратити на допомогу армії.

9 квітня 2015 року Верховна Рада України ухвалила внесений Кабінетом міністрів закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонила їхню пропаганду і символіку. Таке рішення підтримали 254 народних депутати. Однією з головних позицій закону є визнання комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років в Україні злочинним і таким, що провадив політику державного терору, з відповідними наслідками для комуністичної символіки і пропаганди. Також нацистський тоталітарний режим визнається в Україні злочинним і таким, що провадив політику державного терору.

Ці закони ще не набули чинності.

XS
SM
MD
LG