Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії пред’явив Савченко остаточне обвинувачення


Надія Савченко в суді, 17 квітня 2015 року
Надія Савченко в суді, 17 квітня 2015 року

Слідчий комітет Росії пред’явив українській льотчиці Надії Савченко обвинувачення в остаточній редакції, повідомив офіційний представник відомства Володимир Маркін.

«Савченко пред’явили обвинувачення у вчиненні злочинів: пособництво у вбивстві двох і більше осіб, пособництво в замаху на вбивство двох і більше осіб, загально небезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб, незаконний перетин кордону Російської Федерації», – повідомляють у Слідчому комітеті Росії.

У російському відомстві заявляють, що у слідства є незаперечні докази вини Савченко, зокрема нібито її «записи, що підтверджують її причетність до коректування вогню».

У Слідчому комітеті Росії зазначають, що найближчим часом матеріали кримінальної справи щодо Савченко будуть надані сторонам для ознайомлення і будуть передані в суд.

У грудні минулого року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня вона поновила голодування.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі.

Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко, що її підозрюють незаконному перетині кордону.

XS
SM
MD
LG