Доступність посилання

ТОП новини

Друзі Кличка «засвітилися» у скандальному будівництві в Києві – «Схеми»


Бізнесмен Вагіф Алієв, син його бізнес-партнера Дмитро Капивин та депутат Київради Вадим Столар можуть бути причетними до скандального будівництва житлового комплексу «Сонячна Рів’єра» на вулиці Микільсько-Слобідській у Києві. Про це йдеться в розслідуванні програми Радіо Свобода та Першого каналу «Схеми».

Всі ці особи мають дружні чи робочі стосунки з мером Віталія Кличка, який до недавнього часу говорив, що не вбачає нічого незаконного в будівництві містечка.

Земельна ділянка, на якій зараз будують житловий комплекс «Сонячна Рів’єра», складалася з п’яти окремих, які з 2004 року почало скуповувати товариство «Майк».

Директором «Майка» був Михайло Леонідович Столар, серед засновників фірми – його дружина Яна Столар. Їхній син Вадим Столар нині є заступником голови бюджетного комітету Київради, раніше мав стосунок до товариства «Компанія «Еліта-Будінвест», що входила до групи «Еліта-Центр».

Згодом товариство «Майк» продало землю теперішньому власнику, товариство «Терра Капітал». Спільним засновником товариств «Майк» і «Терра Капітал» був Дмитро Крапивин – син Володимира Крапивина. Це бізнес-партнер відомого в Києві бізнесмена Вагіфа Алієва та Ігоря Ніконова.

Крім цього, сусідня ділянка із «Сонячною Рів’єрою» теж готується під забудову. Вона належить товариству «Нова Слобідка», яка має спільного директора із компанією «ЛВ-Холдинг», яка, відповідно до Державного реєстру речових прав, зареєстрована у «Мандарин-Плазі», яка належить Вагіфу Алієву.

В одному із інтерв’ю Ігор Ніконов розповідав про дружні стосунки мера Віталія Кличка з засновниками компанії «КАН» – Володимиром Крапивиним, Вагіфом Алієвим та Ігорем Ніконовим.

Вадим Столар відмовився від коментарів для журналістів «Схем», Ігор Ніконов заперечив свою причетність до будівництва «Сонячної Рів’єри».

Віталій Кличко звернувся до прокуратури, щоб правоохоронні органи перевірили дозвільну документацію на будівництво по вулиці Микільсько-Слобідська у Дніпровському районі столиці. Проте раніше він заявив мешканцям Микільської Слобідки, що «всі документи відповідають тому, що вони отримані».

XS
SM
MD
LG