Доступність посилання

ТОП новини

У Чечні починають розслідування проти ставропольських поліцейських


Голова Чечні Рамзан Кадиров
Голова Чечні Рамзан Кадиров

У Чечні починають розслідування справи щодо можливого перевищення влади поліцейськими з сусіднього Ставропольського краю Росії, у результаті чого загинув чеченець.

У п’ятницю, 24 квітня, у Міністерстві внутрішніх справ Чечні заявили, що дії ставропольських поліцейських, які проводили спецоперацію із затримання Джамбули Дадаєва у Грозному 19 квітня, мають бути розслідувані.

У Грозному заявляють, що місцеву владу Чечні не поінформували щодо спецоперації, у результаті якої Дадаєв був убитий.

Міністерство внутрішніх справ Росії засудило слова голови Чечні Рамзана Кадирова, який заявляв, що наказав правоохоронцям своєї республіки стріляти на знищення по силовиках інших регіонів Росії, що здійснюють операції в Чечні без його згоди й без повідомлення чеченської поліції.

Кадиров виступив зі своєю заявою, яку транслювало місцеве телебачення, ще у вівторок, 21 квітня після того, як попередніми днями у центральному місті Чечні Грозному застрелила одного чеченця поліція сусіднього Ставропольського краю і підрозділ МВС Росії. За словами Кадирова, ставропольську поліцію використали для зведення побутових порахунків між мешканцями Чечні й сусіднього Дагестану.

Рамзан Кадиров, який у Чечні контролює місцеву поліцію й інші збройні структури, за повідомленнями, перебуває в конфлікті з силовими структурами в Москві, який останнім часом загострюється.

XS
SM
MD
LG