Доступність посилання

ТОП новини

НАТО допоможе Україні в розмінуванні визволених територій – Ірина Геращенко


Shutterstock
Shutterstock

У НАТО заявляють про можливість надання допомоги Україні в розмінуванні визволених територій. Як повідомляє УНІАН, про це під час засідання Комісії Україна-НАТО на рівні Комітету з питань політики та партнерства, яке відбулося у п`ятницю в Брюсселі, було поінформовано уповноваженого президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народного депутата Ірину Геращенко.

За її словами, очікується, що найближчим часом буде ухвалено рішення про започаткування проекту НАТО щодо посилення спроможностей Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як сказала Геращенко, на Донбасі вся матеріально-технічна база піротехнічних підрозділів була розграбована бойовиками.
«Ми очікуємо, що НАТО ухвалить позитивне рішення щодо допомоги Україні у відновленні матеріально-технічної бази і спроможностей цих підрозділів. Йдеться про засоби виявлення та знешкодження (вибухових засобів)», − повідомила вона.

Геращенко нагадала, що коли влітку було визволено Слов`янськ, його територію розміновували 19 бригад саперів.
«Зараз ми маємо багато випадків, коли бандити мінують тіла загиблих українських вояків, школи, мости. Замінування територій, де жертвами може стати цивільне населення, сьогодні стає дуже серйозною проблемою», − наголосила вона.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG