Доступність посилання

ТОП новини

Заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла знову допитали у слідчому комітеті


Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял

Троє співробітників поліції вручили повістку заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялу на допит до слідчого з особливо важливих справ у п'ятницю 24 квітня на момент початку засідання Меджлісу. Як повідомляє сайт Крим.Реалії, незважаючи на спроби перенести розмову, заступнику голови Меджлісу довелось їхати у слідчий комітет. Про це Наріман Джелял написав у Facebook. Він також повідомив, що його позиція відносно справи 26 лютого залишилась незмінною.

«Допит знову стосувався подій 26 лютого 2014 року, зокрема заарештованого нещодавно оператора телеканалу АТР Ескендера Небієва. Моя позиція по цій справі не змінилась, про що я повідомив слідчому. Вважаю, що події 26 лютого мають бути предметом розслідування виключно правоохоронних органів України, оскільки події відбувалися на території України і стосувалися збереження територіальної цілісності України», – пише Джелял.

Він уточнив, що вважає «абсолютно безпідставним арешт Ахтема Чийгоза і висунуті йому звинувачення». Через кілька годин спілкування і перегляду відео Джелял залишив слідчий комітет.

За словами Нарімана Джеляла, повістку мали вручити ще одному представнику Меджлісу, але поки що його зустріч зі слідчим не відбулась.

Це не перший допит, на який викликають Нарімана Джеляла. Наприкінці березня 2015 року в управлінні Слідчого комітету в Криму його допитували у рамках розслідування кримінальної справи, пов'язаної з багатотисячним мітингом біля стін парламенту автономії 26 лютого 2014 року. Після допиту співробітники правоохоронних органів провели обшук у будинку Джеляла.

У цей день під Верховною Радою АРК зібрались противники і прихильники відокремлення Криму від України. Кримським татарам і проукраїнським активістам протистояли проросійськи налаштовані громадяни, яких організували лідери «Русского единства» на чолі з нинішнім керівником Криму Сергієм Аксьоновим.

XS
SM
MD
LG