Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: окупаційна влада використовує національне свято Хидирлез для розділення кримських татар


Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу
Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу

Окупаційна влада Криму використовує національне свято Хидирлез для розділення кримськотатарського народу. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своєму зверненні до кримчан, передає «Крим.Реалії».

«Для поділу нашого народу, для віддалення нас від боротьби, для того, щоб приховати всі скоєні і поки ще недосконалі злочину від усього світу, кримські окупанти оголосили проведення Хидирлеза 3 травня і готуються до цього. Сенс цієї хитрості всі ви добре розумієте. На жаль, у своїх злочинах окупанти використовують схожих на себе людей з числа наших співвітчизників», – заявив Чубаров.

Чубаров висловив сподівання, що при думці про святкування Хидирлеза «кожна порядна людина в Криму знайде достойну форму поведінки для себе, своїх рідних та близьких, аби зберегти свою гідність та честь».

Хидирлез вважається головним весняним святом у кримських татар, що знаменує початок посівного сезону. Його святкують в п'ятницю першого тижня місяця «Куралай» (травня).

Цьогоріч окупаційна влада Криму заявила про намір провести на півострові свято Хидирлез 3 травня і запросити артистів з Москви.

Торік Меджліс скасував святкування Хидирлеза через інцидент, коли лідера кримських татар Мустафу Джемілєва не пустили до Криму.

XS
SM
MD
LG