Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії звинувачує Україну в незаконних перевірках спостерігачів ОБСЄ


Міністерство закордонних справ Росії у понеділок поширило заяву, в якій звинуватило Україну в незаконних перевірках спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що працюють у зоні АТО. Про це йдеться в повідомленні, поширеному на сайті відомства.

«У МЗС Росії звернули увагу на те, що в доповідях спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні все частіше описуються випадки огляду автомобілів, перевірки документів та громадянства спостерігачів ОБСЄ українськими військовими та добровольчими формуваннями….Подібні факти викликають обурення і категорично неприйнятні», – йдеться в повідомленні.

У російському зовнішньополітичному відомстві переконані, що «наказ про перевірки спостерігачів ОБСЄ виходить з єдиного центру».

«Такі дії є грубим порушенням зобов'язань влади України щодо забезпечення безпеки, імунітету та свободи пересування спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», – йдеться в повідомленні.

Українське МЗС поки не відреагувало на заяву російської сторони.

Повідомлень від представників ОБСЄ з претензіями про перевірки, які, буцімто, проводить з порушенням норм і правил пересування в АТО, українська сторона не надходило. Натомість були непоодинокі повідомлення про те, що через продовження обстрілів бойовиками спостерігачі не можуть проводити свою місію належним чином.

З початку нинішнього року в зоні АТО діє особливий режим пересування. Перетнути лінію розмежування між підконтрольними Україні територіями і районами, що окуповані бойовиками, можна винятково за спеціальними перепустками.

XS
SM
MD
LG