Доступність посилання

ТОП новини

Україна очікує прийняття Європарламентом резолюції про звільнення Савченко – Порошенко


Петро Порошенко ©Shutterstock
Петро Порошенко ©Shutterstock

Україна очікує прийняття Європейським парламентом резолюції про звільнення арештованого в Росії народного депутата, української льотчиці Надії Савченко, повідомив президент України Петро Порошенко.

«30 квітня в Європарламенті заплановане ухвалення окремої резолюції щодо необхідності негайного звільнення Надії Савченко», – заявив Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Європейської ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.

Водночас Туск зазначив, що у Євросоюзі очікують реалізації Мінських угод, зокрема звільнення заручників, включно з Надією Савченко.

Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили Савченко в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині кордону Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG