Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз направить до України цивільну оціночну місію – Туск


Президент Європейської ради Дональд Туск, президент України Петро Порошенко та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, 27 квітня 2015 року
Президент Європейської ради Дональд Туск, президент України Петро Порошенко та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, 27 квітня 2015 року

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що Євросоюз направить цивільну оціночну місію, направлення до України військової місії не розглядається.

«Зараз ми можемо говорити лише про цивільну оціночну місію, а не про військову місію», – сказав він під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком та головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

Раніше президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 18 лютого «Про звернення до Організації Об’єднаних Націй та Європейського союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки».

Згідно з рішенням РНБО, звернення щодо розгортання в Україні міжнародного миротворчого контингенту зумовлене інтересами щодо гарантування національної безпеки України та невідкладного розв’язання кризової ситуації, що склалася в окремих районах Донецької і Луганської областей, забезпечення ефективної імплементації мінських домовленостей.

Верховна Рада ухвалила проект постанови про схвалення відповідного звернення від імені України до Ради безпеки ООН та Ради Європейського союзу.

XS
SM
MD
LG