Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти 27 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

За добу проросійські бойовики обстріляли 27 разів позиції українських військових, переважно із мінометів, повідомляє штаб АТО.

«На Донеччині ворог не припиняв застосовувати міномети калібру 120 міліметрів і артилерію калібру 122 міліметри, чим грубо порушував Мінські домовленості. Мінометному вогню були піддані наші позиції неподалік населених пунктів Невельське, Широкине, Авдіївка, Опитне, Піски та Сокільники, а вогню із 122 міліметрових гармат – поблизу Авдіївки та Опитного», – йдеться у повідомленні.

Неподалік населених пунктів Лозове, Авдіївка, Опитне, Невельське, Чермалик та Широкине сепаратисти застосовували міномети калібру 82 міліметри, танк, зенітну установку, автоматичні гранатомети, протитанкові керовані ракети, стрілецьку і снайперську зброю, зазначають у штабі АТО.

За даними штабу, на Луганщині проросійські бойовики тричі відкривали вогонь із автоматичних гранатометів по опорному пункту сил АТО неподалік Сокільників.

Сепаратисти звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG