Доступність посилання

ТОП новини

Родичі полонених бійців «Кривбасу» вимагають активізувати пошуки їхніх рідних


Родичі полонених бійців «Кривбасу» закликають активізувати процес обміну полоненими
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Родичі полонених бійців «Кривбасу» закликають активізувати процес обміну полоненими

Дружини і матері бійців 40-го окремого мотопіхотного батальйону «Кривбас» вимагають від української влади активізувати процес обміну полоненими. Про це вони заявили у понеділок у Дніпропетровську.

За словами матерів та дружин, мова йде про 12 полонених вояків «Кривбасу», 8 з яких потрапили до полону під час «Іловайського котла», ще четверо – під Дебальцевим, коли підрозділи опинялись у «міні-котлах».

Як зазначили матері та дружини, вони звертались з проханням щодо визволення їхніх чоловіків з полону в безліч українських інстанцій, включно з Адміністрацією президента та СБУ, але звідусіль отримували відписки.

Жінки кажуть: про те, що їхні чоловіки та сини в полоні, дізнались з відеокадрів на російських телеканалах, особистого зв’язку ані зі своїми рідними, ані з людьми, які їх утримують, вони не мають. Точних даних про місце перебування полонених бійців «Кривбасу» також немає.

«Нема страшнішого для матерів втрачати своїх дітей, але ще страшніше – невідомість. Чимало з нас дізнались про долю своїх дітей з випусків «Лайф-Ньюз». Від імені всіх матерів прошу президента взяти під особистий контроль долю наших рідних та близьких і прискорити ухвалення законів для здійснення обміну», – заявила одна з матерів полонених Алла Макух.

У СБУ та Адміністрації президента наразі не відреагували на заяви родичів полонених бійців.

Батальйон «Кривбас» був сформований у травні 2014 року в основному з мобілізованих чоловіків. 16 квітня 2015 року куратор батальйону «Кривбас» Микола Колесник повідомив у соціальних мережах, що батальйон підлягає розформуванню.

За даними СБУ, станом на 6 квітня у полоні бойовиків залишається ще близько 400 громадян України. Звільнення полонених було однією з вимог, досягнутих «нормандською четвіркою» під час переговорів у Мінську 12 лютого.

XS
SM
MD
LG