Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані засудили чоловіка за участь у боях на боці сепаратистів на Донбасі


Суд у казахстанському місті Атирау засудив місцевого жителя до трьох років ув’язнення за участь у бойових діях на Донбасі на боці проросійських сепаратистів.

За повідомленням речника суду, 27-річний чоловік, ім’я якого не називають, був визнаний винним в «участі у воєнному конфлікті за кордоном» і в цей же день отримав покарання.

Це вже другий випадок, коли громадянин Казахстану був засуджений за участь у конфлікті на Сході України, де впродовж року загинули понад 6 тисяч людей.

У грудні 2014 року суд Астани засудив громадянина Казахстану Євгена Вдовенка до п’яти років ув’язнення за участь у бойових діях на боці сепаратистів на Донбасі.

Минулого місяця громадянка Казахстану Тетяна Шевцова-Валова, яка поширювала у соцмережах інформацію, що Казахстан має стати частиною Росії як Крим, отримала чотири роки умовно за розпалювання міжетнічної ворожнечі.

Росія анексувала український Крим у березні минулого року.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG