Доступність посилання

ТОП новини

Литва не пропустила через свій кордон трьох байкерів із Росії


Російські байкери у Мінську, 26 квітня 2015 року
Російські байкери у Мінську, 26 квітня 2015 року

Литва не дозволила перетнути свій кордон трьом мотоциклістам із Росії. У прикордонній службі Литви повідомили, що байкерів 27 квітня завернули назад на кордоні з Білоруссю, тому що вони не мали документів, які б доводили справність їхніх мотоциклів.

За словами речника служби Ґедрюса Мішутіса, росіяни мали шенгенські візи і заперечували, що є членами клубу «Нічні вовки», який планував пробіг у шість тисяч кілометрів до Берліна з Москви через країни Європи.

Польща 27 квітня не дозволила перетнути свій кордон 10 членам «Нічних вовків». Росія засудила рішення Польщі і закликала надати пояснення.

Близько 20 російських мотоциклістів, зокрема члени московського клубу «Нічні вовки», близькі до президента Росії Володимира Путіна, 25 квітня почали мотопробіг із Москви до Берліна за маршрутом радянської армії під час Другої світової війни. Польща 24 квітня заявила, що не пропустить групу мотоциклістів. Прем’єр країни Єва Копач назвала акцію російських байкерів провокацією.

Лідер «Нічних вовків» Олександр Залдостанов на прізвисько «Хірург» 25 квітня заявив, що в разі, якщо влада Польщі не пропустить усю групу, мотоциклісти поїдуть «окремо, з різних пунктів».

Клуб «Нічні вовки» став відомим завдяки близьким стосункам його лідера Олександра Залдостанова із президентом Росії Володимиром Путіним і його демонстративній «російсько-патріотичній» позиції.

XS
SM
MD
LG