Доступність посилання

ТОП новини

Люстраційний комітет запрацював онлайн


Єгор Соболєв
Єгор Соболєв

Громадський люстраційний комітет відкрив онлайн-ресурс осіб, що підлягають люстрації. Реєстр містить перелік людей, на яких розповсюджується заборона обіймати державні посади протягом 10 років, відповідно до критеріїв Закону «Про очищення влади». Про це повідомив на презентації ресурсу голова парламентського комітету з питань запобігання корупції, голова Громадського люстраційного комітету Єгор Соболєв.

«Ми самостійно створили цей реєстр людей, які є люстровані. Туди потрапили всі люди, згідно з законом про очищення влади, які займали свої посади у період величезного розкрадання держави бандою Віктора Януковича», – поінформував Соболєв.

До списку потрапили понад 750 політиків і чиновників різних гілок влади. Онлайн-ресурс осіб, які підлягають люстрації, є дієвим громадським механізмом для реалізації закону про очищення влади, наголосив Соболєв.

Закон «Про очищення влади», що передбачає люстрацію посадовців в Україні за низкою критеріїв, набув чинності 16 жовтня 2014 року.

У листопаді минулого року Верховний суд України звернувся до Конституційного суду з клопотанням визнати такими, що не відповідають Конституції, низку положень цього закону. Ще одне подання з приводу цього закону надійшло від Верховного суду у березні цього року.

Крім того, у січні цього року з клопотанням щодо закону «Про очищення влади» до Конституційного суду звернулися 47 народних депутатів. Конституційний суд України об’єднав усі три конституційні подання в одне провадження.

XS
SM
MD
LG